La Fundació Privada Duran & Martí

La Fundació

La Fundació Privada Duran & Martí és una institució sense ànim de lucre regida per un patronat i dedicada al foment de la llengua i la cultura catalanes, que promou accions, fomenta la recerca i difon estudis en els camps de les humanitats i de les ciències. Dins d’aquests àmbits, convoca anualment dos beques: la beca Pepita Martí de Duran, dotada amb 3.000 €, i la beca per al perfeccionament i ampliació d’estudis artístics, amb un màxim de 6.000 €.

La creació de la Fundació Privada Duran & Martí el 20 de maig de 1994.

Reproducir vídeo

Història dels fundadors

Enric Duran i Pepeta Martí, un matrimoni sense fills, decidiren un futur lliurament dels seus béns per a divulgació de la llengua i la cultura catalana a Tortosa i la seva regió natural i històrica.

Enric Duran era un patriota, compromès de sempre amb la seva terra. En aquella nova situació, privat com ja estava del suport de la seva muller, la que sempre estava en el seu pensament, cercà i trobà comprensió, suport i acció en experts que trià amb la major cura, de manera que l’entesa portà a la creació de la Fundació Privada Duran & Martí el 20 de maig de 1994. Un ens que es lliuraria a la promoció de la llengua catalana, sempre pensant en l’enriquiment cultural i tècnic, en la innovació i en el desenvolupament general de la regió amb acolliment i promoció d’investigadors de qualsevol mena i ideologia.

En el mateix moment es creava el premi Pepeta Martí de Duran, dedicat a una obra de recerca, per bé que amb el pas del temps es transformava en una beca per promoure un projecte de recerca humanística o científica, a criteri d’un jurat format per membres de les universitats implantades a Tortosa, Roquetes i encara a crear-ne una altra destinada al perfeccionament i ampliació d’estudis en la diversificada àrea de les arts, quasi sempre a realitzar a l’estranger.

La Fundació convoca anualment, en aquestes dues línies d’actuació, i són molts els investigadors i artistes que se n’han anat beneficiant, per bé que en mesura de les possibilitats, també dota actuacions socioculturals, editorials i de recerca sempre en la mateixa orientació.

Forma't

La fundació per les humanitats i les ciències, suport a la cultura i les arts, fer el que sempre has volgut fer, compleix el teu somni, emprèn el teu projecte

  • actuacions socioculturals, editorials i de recerca
  • ampliació d’estudis artístics
  • promou accions, fomenta la recerca i difon estudis en els camps de les humanitats i de les ciències

Testimonis guanyadors beques creació artística:

  • Joan Baigès Rubí: Empenta econòmica per desenvolupar una carrera professional. Ajuda a entrar dins un circuit musical.
  • Meritxell Pedret Pedragossa: T’obre la ment, t’ensenya noves maneres de viure, de pensar, aprens a descobrir qui ets. Iniciar projectes propis.
  • Laura Ruiz Ferreres: Acostumar-me a formes de viure diferents, fer-me molt més forta, com a músic i com a persona, preparada per a viure la vida.
  • Jordi Castells Pruñonosa: Sortir del teu entorn, quan vas fora és tornar-te a conèixer tu mateix.
  • Cecília Aymí López: millorar els estudis, buscar coses noves amb la veu, inquietuds artístiques, formació tècnica, la meua veu va trobar el seu camí i el seu color.

Si voleu fer-nos alguna pregunta o suggeriment, contacteu amb nosaltres